Een jaar geleden lukte het producent Talent United om de rechten te kopen van het verhaal The Lame Shall Enter First van de door mij bewonderde Amerikaanse schrijver Flannery O’Connor. Na een jaar hard werken is de verfilming een feit. De Verloren Zoon is een 40-minuten film in de serie Duivelse Dilemma’s van HUMAN. En tevens het derde deel van mijn drieluik Fathers & Sons (eerder Drone & Het Offer).

Duivelse Dilemma's: De Verloren Zoon

De Verloren Zoon gaat in première op woensdag 12 november om 20:00u in de Balie in Amsterdam.

Auteur Maria Stahlie leest voor de film een prachtig essay over Flannery O’Connor. Daarnaast gaat Kees Vlaanderen voor de film in gesprek met Hans Achterhuis (filosoof, hoogleraar wijsbegeerte en voormalig Denker des Vaderlands), René Bruijn (voormalig topdeskundige Inspectie Jeugdzorg, voormalig directeur van rijksjustitiële jeugdinrichting Het Lloyd Hotel en al meer dan 20 jaar pleegvader) en Natasha Gerson(schrijfster, publicist).

Meer informatie vind je op de site van de HUMAN. Leuk om je daar te ontmoeten, koop hier vast een kaartje.

In zijn ambitie om een duivelse jongen te redden uit een grauw bestaan, is Simon blind voor het verdriet van zijn eigen zoontje. Komt hij op tijd tot inzicht of volhardt hij in hoogmoed?

“Zoals alleen een diamant een diamant kan snijden, zo kan alleen een verwoestende klap versteende harten splijten.” -Flannery O’Connor

“Nooit ben ik (als mens, als lezer, als schrijver) zo intimiderend de maat genomen als door de onafhankelijke, compromisloze, authentieke, barbaars-komische, scherpzinnige, schokkende, optillende en gewelddadig-liefdevolle verhalen van Flannery O’Connor.” -Maria Stahlie